Campanya SOM GENT DE PROFIT per evitar el malbaratament alimentari

Dijous, 31 d’agost de 2017

Del 12 de setembre al 15 d’octubre, a Sant Cugat realitzarem la campanya SOM GENT DE PROFIT, que contempla un seguit de recursos i actuacions per evitar el malbaratament alimentari.

El malbaratament alimentari són tots aquells aliments que desaprofitem i que acaben al cubell de les escombraries, quan encara tenen un valor nutritiu. Poden ser restes de menjar que llencem, menjar cuinat que se’ns fa malbé, menjar que ens caduca, etc. A Catalunya cada any es llencen unes 260.000 tones d’aliments que serien aprofitables. Això equival a 34,9 kg per habitant i any.

Des de l’Ajuntament, amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf, volem incidir en aquesta qüestió i contribuir a evitar el malbaratament alimentari.

Per això us oferim aquest recurs informatiu que conté un seguit de consells que us ajudaran a no llençar menjar a la cuina de casa. També podeu ampliar aquesta informació a través de la pàgina web www.somgentdeprofit.cat

El dia 19 de setembre a les 18:30 hores a la Cuina del Centre Cívic, us convidem a realitzar el taller gratuït “Receptes i conserves amb excedents de fruita i hortalisses”. Aprendrem mètodes de conservació d’hortalisses i fruites per elaborar melmelades, patés i altres acompanyaments per als plats. Es tracta d’un taller teòric i pràctic, amb tast de productes. Té una durada de dues hores i cal inscriure’s trucant a l’Ajuntament (per tal de preveure el material necessari).

També hem organitzat un concurs de receptes d’aprofitament. A partir del dia 12 de setembre i fins al 6 d’octubre trobareu unes bústies als establiments adherits i a l’ajuntament, on podreu deixar la vostra recepta d’aprofitament. Posteriorment un jurat premiarà a la millor recepta, i el o la guanyador/a disposarà d’un dinar o sopar gratuït per a dues persones a qualsevol dels restaurants del municipi. Us animem a participar-hi.

D’altra banda, també hem ens ha semblat necessari treballar amb els establiments de restauració i d’alimentació del municipi i durant els dies de campanya, els establiments adherits (que tindran un distintiu a la porta) disposaran d’informació sobre el reaprofitament alimentari i oferiran bosses per tal de fomentar l’hàbit d’endur-se el menjar i el beure que hagi pogut quedar al plat o a la taula, cap a casa, amb l’objectiu de promoure bones pràctiques de reaprofitament, i normalitzar-les.

Ens agradaria molt que aquesta proposta fos del vostre interès i que entre tots contribuïm a evitar el malbaratament, ja que cap aliment pot ser considerat un residu.

Darrera actualització: 7.03.2020 | 14:02